-1(2).png)
EntrearbresMarcatge i direcció facultativa dobra dels treballs silvícoles demostratius per a ladaptació de les masses forestals al canvi climàtic.
Projecte: Life_eCO adapt50
Engrescats amb un gran projecte al Matagalls
Avui ens endinsem a les terres del Matagalls. Hem planificat diverses tasques per millorar la biodiversitat de l’entorn, centrant-nos en dos rodals (2b i 2c).
Rodal 2b:
Marcarem 450 peus/ha d'arbres de futur que respectarem, eliminant arbres competidors (1-3 arbres per cada arbre de futur).
En aquest rodal, ens trobem en una preciosa fageda que volem potenciar! Volem afavorir la biodiversitat eliminant alguns faigs i impulsant altres espècies com roures i alzines.
Marcarem arbres singulars, aquells que són molt grans, amb formes inusuals o molt vells, per garantir la seva preservació.
I aquí ve la novetat! Els arbres competidors no només seran talats, sinó que un de cada 20 serà anellat i un altre de cada 20 es tallarà en alçada, deixant el tronc en peu com a fusta morta. Això crea un microhàbitat per a moltes espècies!
Rodals 2b + 2c:
Crearem petites clarianes (5-10 clarianes/ha) per afavorir l'entrada de llum i permetre que altres espècies diferents del faig puguin proliferar. Les alzines i els roures tindran l’oportunitat de brillar!
També farem 4 obertures d’entre 400-700 m² on tallarem i anellarem arbres afectats. L'objectiu és potenciar arbres singulars d'altres espècies i crear espais on puguin viure diferents microhàbitats.
Un fet a tenir en compte:
El faig és una espècie al·lopàtica, la qual cosa significa que pot dificultar el creixement d'altres plantes a causa de les seves capçades denses que impedeixen l'entrada de llum. Així que, la nostra feina avui és essencial per garantir un bosc més divers i saludable!
Estem emocionats amb aquest projecte i volem compartir cada pas del camí amb vosaltres!
Estigueu atents a les nostres actualitzacions, compartiu i seguiu-nos per estar ben atents als canvis i evolucions del nostre territori!
#Matagalls #Rodals #entrearbres #territori #lifeecoadapt50#biodiversitat #follow